Blog ini adalah luahan hati, perasaan, rasa dan idea ketika berada di UK, bersama isteri dan anak-anak. Kesusahan biasanya mengajar kita lebih matang dan berdikari.
Segala pengalaman yang diceritakan adalah pengalaman sebenar yang mana mungkin tidak semuanya sama bagi setiap manusia. Hayatilah sebagai panduan dan pedoman.

Isnin, 26 Julai 2010

Cuaca dan pemanduan

Sejak bermulanya musim panas, maka banyak perkara juga menjadi PANAS!!

Pemandu panas baran...

Pakaian pun panas-panas!

Tiada kajian khusus dilakukan, tetapi secara hakikatnya, apabila cuaca panas, ramai pemandu-pemandu di UK menjadi panas baran dan hilang sabar. Jika sebelum ini, aku selalu anggap pemandu di UK ni berhemah di jalan raya, tetapi nampaknya, title itu ditarik balik. Kini, pemandu di UK tidak jauh beza perangainya dengan pemandu di Malaysia, yang sememangnya panas sepanjang tahun (note: tidak semua macam ni)...

Tetapi alhamdulillah, sejak kebelakangan ini, cuaca agak sejuk sedikit kerana hujan turun kekadang.. suhu pun tak berapa panas... jadi dah kurang bunyi 'hon-hon', maki-hamun dan sebagainya.

Blog Widget by LinkWithin