Blog ini adalah luahan hati, perasaan, rasa dan idea ketika berada di UK, bersama isteri dan anak-anak. Kesusahan biasanya mengajar kita lebih matang dan berdikari.
Segala pengalaman yang diceritakan adalah pengalaman sebenar yang mana mungkin tidak semuanya sama bagi setiap manusia. Hayatilah sebagai panduan dan pedoman.

Jumaat, 28 Mac 2008

"Ask a Muslim" - your questions answered

Fifth day during Islamic Awareness Week

Khamis, 27 Mac 2008

Love, Marriage and Women in Islam 2

Third day talk during Islamic Awareness Week

Love, Marriage and Women in Islam 1

Third day talk during Islamic Awareness Week

Islam and Terrorism Part 2

Second day talk during Islamic Awareness Week

Rabu, 26 Mac 2008

Islam and Terrorism Part 1

Second day talk in Islamic Awareness Week

Ahad, 16 Mac 2008

New videos... sempena Islamic Awareness Week

Sebenarnya banyak video yang aku rakam sempena Islamic Awareness Week.... amat berguna kepada kita semua...

Untuk permulaan ni, sila saksikan video ini, talk yang disampaikan oleh Harun Yahya group...

Tajuknya : Today's Sc and Evolution Theory
(Sila download VeohTV untuk mendapatkan full video)

Part 1



Part 2



Harap bermanfaat kepada semua.... Nantikan 3 lagi tajuk yang menarik...

Selasa, 11 Mac 2008

Mana entry baru?

Agak lama rasanya aku tidak update blog ni... sebenarnya banyak peristiwa, perkara dan majlis yang berlangsung, tetapi disebabkan aku tidak melapangkan masa untuk menulis dan mengarang, maka entry yang sama je memanjang. Harap maaf kepada yang selalu menjenguk ke sini...

Antara peristiwa yang aku tidak sempat nak explain:
1) Kembalinya abang ipar (abg Ngah) aku ke rahmatullah... Al-Fatihah
2) Minggu Islamic Awareness dengan video-video menarik dari ceramah yang diadakan.
3) Gotong-royong angkat barang ke kontena abg Azhar dengan gambar-gambar yang menarik....
4) Kisah kaki carboot...
5) Pilihanraya... macam takde kaitan pun... dah semua orang bercerita, rasa macam nak bercerita gak... hihi
6) Kursus creative thinking...
7)dan macam-macam lagi kisah mengenai diri, keluarga dan PhD....

Sebenarnya ideanya macam-macam, cuma agak pening nak siapkan monthly report dan minit mesyuarat... InsyaAllah, aku akan cuba melapangkan masa men'update' blog ini seadanya....

Tunggu yea...

Ahad, 2 Mac 2008

Majlis bersama TNC(P&I) di Loughborough, UK

Pada 23/02/2008 (Sabtu) yang lepas, Yang Berbahagia Dato' TNC(P&I) telah berkunjung ke Loughborough, untuk mendekati para staf UTM yang sedang bercuti belajar di sini. Ikuti video dari taklimat ini:
(Sila install VeohTV untuk mendapatkan full video.... TQ)


Blog Widget by LinkWithin