Blog ini adalah luahan hati, perasaan, rasa dan idea ketika berada di UK, bersama isteri dan anak-anak. Kesusahan biasanya mengajar kita lebih matang dan berdikari.
Segala pengalaman yang diceritakan adalah pengalaman sebenar yang mana mungkin tidak semuanya sama bagi setiap manusia. Hayatilah sebagai panduan dan pedoman.

Selasa, 30 September 2008

Selamat Hari Raya Aidilfitri


Kepada semua sanak keluarga dan sahabat handai walau di mana sahaja berada,

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR DAN BATIN.

Kami di UK menyambut hari raya pada hari Selasa, 30 hb September 2008. Awal sehari daripada di Malaysia. Kebetulan pula pada hari ini adalah hari lahir yang pertama putera kesayanganku, Muhamad Khalil Imran B Mohamad Hafis Izran.


HAPPY 1st BIRTHDAY IMRAN. SEMOGA DIPANJANGKAN UMUR DAN DIMURAHKAN REZEKI. JADILAH ANAK YANG SOLEH, SAYANG.

Sebagai pengalaman pertama menyambut hari raya Aidilfitri di perantauan, walaupun sedih kerana tidak dapat bersama keluarga di Malaysia tetapi dengan kehadiran ramai sahabat yang senasib di sini, kemeriahan tetap dirasai. Bermula pada malam raya, kebanyakan daripada kami mengadakan takbir raya dari rumah ke rumah. Kesayuan takbir raya inilah yang makin mengingatkan kami kepada tanahair. Namun ketika sebelum solat sunat hari raya di universiti, takbirnya agak berbeza dengan yang biasa didengar di Malaysia kerana diketuai oleh pak-pak Arab. Takbirnya lebih pendek dan kesayuannya hilang. Maka takde la rasa sedih-sedih sangat di pagi raya :P

Akan bersambung nanti....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Anda boleh menggunakan 'smiley' di bawah di dalam komen anda (sila taip simbol 'smiley' secara manual..If anda klik tak kan ada apa2 kesan :P )

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X
=(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x(
:-t b-( :-L x( =))

Blog Widget by LinkWithin