Blog ini adalah luahan hati, perasaan, rasa dan idea ketika berada di UK, bersama isteri dan anak-anak. Kesusahan biasanya mengajar kita lebih matang dan berdikari.
Segala pengalaman yang diceritakan adalah pengalaman sebenar yang mana mungkin tidak semuanya sama bagi setiap manusia. Hayatilah sebagai panduan dan pedoman.

Rabu, 30 Januari 2008

Rindunya TV malaysia

Alangkah rindunya aku nak tengok TV malaysia masa berada di perantauan ni. Cara senang dengan online je... Di sini sedikit link utk menonton rtm1, rtm2 dan TV3 secara online LIVE bukannya recorded, geng. Kalau recorded mmg ada kat website masing2, tapi ni kira LIVE cuma ada delay kira2 seminit gak. Camne pun, terlepas rindu nak menonton MELODI, Senario, Buletin Utama dan sebagainya.

Untuk rtm1: just click sini

Untuk rtm2 : klik sini

Untuk TV3 LIVE agak lain sikit pasal kena install software SOPCAST dulu

Ini adress utk TV3, 'paste'kan ke SOPCAST: sop://broker.sopcast.com:3912/17869

Enjoy geng....

Blog Widget by LinkWithin